Thursday, January 17, 2013

*

Prin fiecare fapta rea sau buna...se naste viitorul. Viitorul fiecaruia dintre noi.
Toate granitele...sau limitarile, cum vreti sa le spuneti...nu sunt altceva decat conventii...care astepta sa fie depasite.
Singuri ne limitam in fiecare zi, pentru ca ne ascundem in spatele comoditatii, obisnuintei, conventionalului sau in spatele unei false resemnari.
Inghiti amar fiecare dimineata in care te trezesti si stii ca o sa fie cel mai probabil identica, cu cea din ziua precedenta.
Ne gandim in multe dimineti ca-i prea tarziu...e prea tarziu sa redevii tu. E prea tarziu sa fii fericit, e de datoria ta sa-ti continui viata in acelasi cerc, chiar daca iti vine sa urli si nu poti sa adormi decat dupa o sticla de rom. Chiar daca viata ta de-acum nu mai are nici o legatura cu aia pe care ti-o imaginai.
Acum ai uitat cum era sa te trezesti dimineata cu speranta, ai uitat cum era sa crezi ca posibilitatile sunt infinite. Ai uitat cum era cand o privire era de-ajuns.
Suntem mult mai mult decat limitele seci pe care ne silim sa le inghitim zi de zi.
Se poate trece peste orice conventie, daca-ti doresti cu adevarat, daca crezi cu adevarat ca merita.
Scapi pana la urma de scuzele alea patetice  pe care le spui pentru altii si ajungi sa le crezi si tu, pentru ca sunt repetate ca un disc stricat.
Scapi de frica, scapi de orice, daca crezi....sa crezi ca se poate, ca posibilitatile sunt intr-adevar infinite. Ca in fiecare zi e alegerea ta cum continui, bine sau rau, trist sau fericit.
Cu oameni frumosi in jurul tau...sau singur si trist in camera ta uitandu-te pe ferestra si visand la vremuri de mult apuse.
Suntem intr-adevar legati, dependenti unii de altii, dar la sfarsitul zilei nu ceilalti ne definesc, chiar daca poate cateodata viata se invarte in jurul lor.
Alegerile sunt doar ale tale, diminetile sunt doar ale tale, singuratatea...chiar daca de multe ori traita in doi...e tot a ta pana la urma.
Nimic nu-i intamplator, nu uita asta. Toate au un rost, pe care poate nu-l intelegi pe moment, dar exista....
Fiecare om ti-e dat cu un motiv, unii raman cu tine o viata, chiar daca nu mai sunt, altii trec pasager ca un tren, pe altii ii redescoperi din timp in timp ca pe un vin bun.
Accepta-i pe toti, ia ce-i mai bun din toti oamenii astia care te modeleaza, care te fac sa te trezesti cateodata dimineata cu cel mai mare zambet pe fata, pentru care ai plans poate alte dati nopti in sir, alaturi de care n-ai dormit nopti la rand pentru ca timpul statea in loc.
Se poate sa stiti, timpul se opreste, pentru ca atunci cand iubirea e curata, nu mai exista nici timp, nici spatiu, nici limite. Nu mai exista conventii, nu mai exista lucruri de nefacut, nu mai exista oboseala, nu mai exista nimic...decat clipe, picaturi.
Si pana la urma din ce e facut un ocean...daca nu dintr-un infinit de picaturi.
In momentele alea exista o luciditate incredibila, atunci realizezi la cate renunti si cat de mult te mutilezi cu fiecare gand care-l lasi sa treaca.
 Atunci separarea nu e decat o iluzie....atunci viata ta e mult mai mult decat limitarile tale.






No comments:

Post a Comment